Миграция от Windows Server 2003 или 2008 към 2012 R2

С края на поддръжката за Windows XP, Office 2003 и Exchange 2003 Microsoft обвиха официално, че на 14 юли 2015 ще прекратят поддръжката и на Windows Server 2003. Това е един от най-разпространените продукти на Microsoft за сървъри и миграцията към по-новата версия ще бъде задължителна за осигуряване на сигурност и защита. За разлика от повечето Linux дистрибуции, Windows Server е платен и поради това все още се ползва старата му версия от 2003 г. От изключителна важност е да се осъществи незабавна миграция към по-новата версия Windows Server 2012 R2, която осигурява повече надеждност, сигурност и нови технологии. Затова, не чакайте повече, а планирайте миграцията към по-новата версия, за да не оставите Вашите сървъри без поддръжка. Рискът да ползвате операционна система за сървъри без поддръжка е огромен за цялата инфраструктура във Вашата компания. Загубите от евентуално проникване в сигурността биха били огромни и неоправдани.

banner-7-remote-small

Изключително много организации все още използват Windows Server 2003 като крайъгълен камък на своята инфраструктура и до днес. Освен това доста организации все още избират да не мигрират поради причини, свързани с несигурност, архаична структура на ползваните услуги и т.н. След края на поддръжката тези организации ще трябва да мигрират към по-новата версия и поради това чакането до последния момент не е никак разумно.

Научете за техническите аспекти на миграцията към Windows Server 2012 R2, за да може да се избегнете миграцията в последната минута:

Вижте повече какво означава за Вашата инфраструктура прекратяването на поддръжката на Windows Server 2003:

Ние от PSP Компютри можем да Ви предложим цялостни решения за планова миграция от Windows Server 2003 към 2012 R2. Нашите специалисти са сертифицирани Microsoft експерти и разполагат с необходимите познания в областта. За да се извърши планова миграция, е необходимо първо да се оцени IT риска във Вашата организация, да се прегледат всички сървъри, които използват старата версия Windows Server 2003, да се опишат всички приложения, които се обслужват от тези сървъри и чак тогава да се премине към миграция по план. За нуждите на тази миграция можем да Ви предложим оборотна техника, за да се избегне принудително бездействие (downtime) на Вашите сървъри и IT инфраструктура.

След миграцията към новата версия трябва задължително да се провери дали всички приложения са конфигурирани да работят с нея. Ако не са, трябва да се обновят техните версии, за да поддържат работа върху Windows Server 2012 R2. След реконфигурацията трябва да се направят всички необходими тестове, както на всички уеб базирани приложения, които се обслужват от сървърите, така и на всички интранет приложения, които се използват във Вашия офис, например Active Directory и др.

Едни от основите подобрения на Windows Server 2012 спрямо старите версии като 2003 и 2008, са именно в Active Directory, управлението на сървъра, възможността за избор на интерфейса, Dynamic Access Control (DAC), управлението на дисковото пространство, виртуализация чрез Hyper-V Replica, подобрения към Virtual Desktop Infrastructure (VDI), DirectAccess като заместител на VPN, новата файлова система ReFS и много други. Това са най-важните причини, които трябва да вземете предвид още сега и да не чакате до последния момент, за да направите ъпгрейд. Свържете се с нас, за да Ви предложим цялостта, надеждна и своевременна миграция от Widows Server 2003 или 2008 към 2012 R2.

0